sciezka

SPUH Produkty Piece Piece Piekarnicze

Piece Piekarnicze

komorowe cyklotermiczne

elektryczne, gazowe, olejowe



Piec cyklotermiczny zapewnia najwyższej jakości rezultaty pieczenia dla wszystkich rodzajów pieczywa.
Dzięki wyjątkowo wysokiej jakości pieczenia i małemu zużyciu energii piec cyklotermiczny jest bardzo ekonomiczny.

Wykończenia naszych pieców odpowiadają najwyższym standardom.

Funkcjonalne i nowoczesne rozwiązania technologiczne, solidna budowa, niezawodna konstrukcja zapewniająca długowieczność naszych pieców.
Ponadto piece charakteryzują się prostą i łatwą obsługą oraz posiadają certyfikat CE i spełniają wymogi UE.



Opis i Charakterystyka:
  • wyposażone w urządzenie do oszczędności energii i paliwa, w poałczeniu z blachami o dużej grubości, doskonałą izolacją z wełny mineralnej pozwalają zmniejszyć zużycie energii nawet o 30% w porównaniu do innych pieców o tej powierzchni wypiekowej
  • posiada regulację dopływu i odpływu pary niezależną dla każdej komory. Zapewnia to częstą możliwość korzystania z dużej ilości ilości pary
  • dostępne w różnych wersjach 4, 5 i 6 komorowych od 4 do 22,5 m2
  • standardowo z dodatkową wytwornicą pary do wykorzystania np. do komory garowniczej
  • zapewniają równomierny wypiek dzięki licznym elementom regulacji oraz wysokiej jakości wykonania pieca
  • elektroniczne regulatory temperatury i profesjonalne czujniki pozwalają na stabilną i płynną regulację temperatury wypieku.
  • Przednia elewacja pieca, drzwi komór i inne detale wykonana ze stali nierdzewnej, co ułatwia utrzymanie czystości i codzienną obsługę.
  • komora spalania wykonana z materiałów ognioodpornych
  • aparaty wsadowe dostosowane do wymiaru komór wypiekowych
  • możliwość automatycznego załadunku komór wypiekowych za pomocą aparatów wsadowych oraz urzadzeń załadowczo - wyładowczych.

Dodatkowo piec może być wyposażony w:
  • komorę fermentacyjną (garownię)
  • aparaty wsadowe - taśmy załadowcze
  • urządzenie załadowcze
  • wózek piekarniczy

System zaparowania:
Para jest wytwarzana w wytwornicach rurowych dedykowanych dla każdej komory, wypełnionych radiatorami cieplnymi ze specjalnego meteriału.








<p>
Wykończenia odpowiadaj±ce najwyższym standardom.<br />
Funkcjonalne i nowoczesne rozwi±zania technologiczne.<br />
Solidna budowa.<br />
Niezawodna konstrukcja zapewniaj±ca długowiecznoć¶ pieca.<br />
Prosta i łatwa obsługa pieca.<br />
Piece posiadaj± certyfikat CE i spełniaj± wymogi UE.</p>
<p>Piec cyklotermiczny zapewnia najwyższej jako¶ci rezultaty pieczenia dla wszystkich rodzajów pieczywa, <br />
co daje każdemu piekarzowi możliwo¶ci zaoferowania swoim klientom szerokiego wyboru produktów bez konieczno¶ci inwestowania w dodatkowy sprzęt. Dzięki wyj±tkowo wysokiej jako¶ci otrzymywanych produktów, małemu zużyciu energii, szybkiemu montażowi i prostej obsłudze piec cyklotermiczny jest bardzo ekonomiczny.<br />
<strong><br />
Charakterystyka:</strong></p>
<ul>
<li>wyposażony w urz±dzenie do oszczędno¶ci paliwa, które w poł±czeniu z blachami o dużej grubo¶cii stosown± izolacj±, z prasowanej wełny mineralnej pozwalaj± zmniejszyć zużycie energii nawet o 30% w porównaniu <br />

do innych pieców o tej powierzchni wypiekowej</li>
<li>dostępny w różnych wersjach 4, 5 i 6 komorowych od 4 do 22,5 m<sup>2</sup></li>
<li>z ognioodporn± podstaw± o grubo¶ci 20 mm</li>
<li>posiada regulację dopływu i odpływu pary niezależne dla każdej komory. Zapewnia to możliwo¶ć wykorzystania dużej i częstej ilo¶ci pary</li>
<li>równomierny wypiek dzięki jako¶ci pieca oraz licznym elementom regulacji</li>

<li>elektroniczne czujniki kontrolne z mikroprocesorem pozwalaj± na płynn± regulację temperatury wypieku <br />
oraz informacje o czasie wypieku</li>
<li>funkcja podziału temperatury wypieku (modele MTC) co pozwala na równoczesny wypiek różnego rodzaju pieczywa. Jest to opcja możliwa na życzenie klienta</li>
<li>przód pieca, czę¶ci wewnętrzne oraz system parowy wykonane ze stali nierdzewnej, co ułatwia codzienn± obsługę i zapewnia długotrwało¶ć pieca</li>
<li>komora spalania wykonana z materiałów ognioodpornych</li>

<li>możliwo¶ć zastosowania drzwi ze szkła ognioodpornego lub ze stali nierdzewnej</li>
<li>aparaty wsadowe dostosowane do wymiaru komór wypiekowych</li>
<li>
<div align="left">możliwo¶ć automatycznego załadunku komór wypiekowych za pomoc± aparatów wsadowych <br />
oraz urz±dzeń załadowczo-wyładowczych półautomatycznych i automatycznych<br />

<br />
Piece mog± być ogrzewane gazem ziemnym, gazem płynnym, olejem opałowym lub pr±dem.</div>
</li>
</ul>